Странице

среда, 2. новембар 2011.

Paper beads (iliti Saga o Mitrovicima)

 Fotografija0254   paperbeads3 paperbeads1paperbeads2 Fotografija0298

Mnogi koji me poznaju se sa razlogom pitaju odakle mi uopste ideja da motam papirice i pravim perle pored svog stakla, kristala i poludragog kamenja koje posedujem i to u megalomanskim kolicinama. Da mi je neko rekao pre nekoliko meseci da cu ovo raditi verovatno bi dobio odgovor da to od mene nikad nece doziveti jer je moja ljubav prema svim tim perlama, fino brusenim, koje cakle i presijavaju se na svetlu, neizmerna. Jedina osoba koju sam poznavala a koja je reciklirala je Milan Ilic - Yoladin handmade sa svojim torbama od papira i kome se divim na strpljenju i umecu. A onda pocinje saga o mojim dragim prijateljima Mitrovicima koji su poceli da recikliraju. Najpre sam pocela da skupljam za njih prazne paklice cigareta pa da slusam o radionicama reciklaze koje su drzali na Adi Huji, zatim da posecujem izlozbe reciklaze i na kraju da se pitam cime bi i sama mogla da doprinesem sirenju zaraze zvane reciklaza. U jednom momemtu sam uhvatila sebe kako njuskam po kuci i vrebam pogodan materijal da napravim nesto a koji bi inace zavrsio u kanti za smece. Na kraju dodjosmo do ovakve situacije: Svi skupljamo Milanu kataloge za torbe, svi skupljamo Mitrovicima prazne paklice, ja savijam papirice a Mitrovici skupljaju sve sto im dodje pod ruku (plasticne flase, cepove, limenke, razbijeno staklo i jos svasta nesto sto nisam ni znala da postoji a nalazi se u kucnim aparatima…) :D.  I, na kraju svih krajeva, Mitrovici su zarazili osim mene jos par njih a ja sam potpuno zarazila rodjenu majku! Na poslednjoj slici su perle koje je ona napravila. Evo, javno priznajem, brza je i bolja od mene :D

7 коментара:

  1. sta reći,..osim ..................VELIKI POZDRAV.............u potpisu,..još jedna osoba koja se previše druži sa Mitrovićima.veliki,veliki pozdrav.

    ОдговориИзбриши
  2. Hehehehehe, zarazaaaaaaaa :)))
    Pozdrav svima koji se druze sa Mitrovicima

    ОдговориИзбриши
  3. super ideja, fenomenalna izvedba, ima jedan swap - Prencezasti na mom blogu, pogledaj pa nam se priključi ako budeš htjela, pusa :) :)

    ОдговориИзбриши
  4. Papirne perlice su divne, ali zahtevaju puno strpljenja, bravo za mamu i tebe.
    Kako sam i sama pristalica reciklaže, zato sam te odabrala za nagradice-blog award na mom blogu, pa ako želiš da se igraš, izvoli:)

    ОдговориИзбриши
  5. Svaka čast i na recikliranju i na prelepim radovima!

    ОдговориИзбриши
  6. Mitroviciiiii cekam svoj pehar, reciklirani :)))

    Medena, hvala puno, ostavila sam komentar na tvom blogu :*

    Neno, hocu da se igram :) Evo, sledeci post posvecujem igrici :)))

    Lyra, hvala. Nisam zaboravila na onaj prsten za koji sam trazila dijagram ali trazim najbolje resenje da ga plastificiram, prelakiram, sta god da mogla da ga stavim u funkciju. Veliki pozdrav!

    ОдговориИзбриши