Странице

субота, 22. септембар 2012.

Be eco

Secate se da sam pre par meseci pisala o Mitrovicima i pomamom zvanom reciklaza? :) Moje interesovanje za motanje papirica i pravljenja perli je bilo kratkog daha. Probala, videla da umem i vratila se svojoj opsesiji, staklenim perlicama. Medjutim, zarazu sam prenela na svoju majku koja se nije zaustavljala. Njoj je to predstavljalo zadovoljstvo i odmor a meni su se kolicine neupotrebljenih perli skupljale i cekale da me nesto pokrene i da od njih napravim nesto konkretno.
Tu na scenu ponovo stupaju, ko bi drugi nego Mitrovici :) Dobila sam zadatak da napravim nesto konkretno za potrebe Reciklasara, izlozbe reciklaze koja ce biti odrzana ovog vikenda jer, sto rece poglavica Mitrovica, drug Nebojsa, Mitrovix Recycle Bin je porodicna manufaktura a porodica smo svi mi, svi na koje je su preneli ideju igranja materijalima pogodnim za reciklazu. Pokrenuse me da zavirim u kutiju vec spremnih sarenih perli koje su cekale mesecima da budu deo necega konkretnog te se i sama prijatno iznenadih onim sto sam videla jer sam potpuno zaboravila na sta sve tu mogu naici.
Na kraju sam i sama bila prezadovoljna kako su se perle uklopile i mogu slobodno da kazem da bi sve do jednog para ovih mindjusa i sama nosila. Svaka perla je prica za sebe.

9 коментара:

  1. Savršeno!
    U poslednje vreme slabo posećujem blogove, i ko bi mi verovao da je slučajnost što sam i ja motala papir...naravno, mnogo lošije.
    Oduševljena sam ovom lepotom...svaka perla je prava zagonetka, kakva će biti kad bude gotova :)

    ОдговориИзбриши
  2. Jako lepo! Te perle od papira me stvarno fasciniraju, počne se od papira a završi se sa ovakvim divotama!

    ОдговориИзбриши
  3. Ljubim i ja Mitrovice :)

    Neno, stvarno je svaka perla prica za sebe. Nosila sam ih nedavno na izlozbu, ljudi nisu mogli da veruju da je papir. Sad cu da odem na Vas blog da vidim sta ste Vi to radili ;)

    Lyra, hvala u mamino ime, ipak je ona pravila perle :) I meni su potpuno fascinantne

    ОдговориИзбриши
  4. i kažeš ovo je od papira!? fantastične naušnice *.*

    ОдговориИзбриши
  5. Nail crazy, yap :) Doduse, lakirane su, da se zastite :)

    Beba Still, hvala puno :)

    ОдговориИзбриши